Mea uma e tatau ona e iloa e uiga i lalo o moli a le Kapeneta

O lau umukuka o le a faʻamalamalamaina matagofie ma faʻaogaina i lalo o le kapeneta moli moli. Nai lo le avea ma mea fa'aalia, i lalo o moli o le kapoti o lo'o i ai solofanua galue. O lo latou faʻamalamalamaina o luga o le pogisa e faʻafaigofie ai le kukaina o meaʻai ma faʻatautaia le umukuka ma le saogalemu ma le lelei. O le itu pito i lalo e na'o sina moli la'ititi lava e maua mai ai, ae e mafai ona fa'aoga lelei pe a le maua e moli i luga a'e le pito moli e te mana'omia.

E tele fa'amanuiaga i le fa'aogaina o moli i lalo ole kapeneta. O le fa'apipi'iina ma le fa'atulagaina e sili atu ona lavelave nai lo le fa'apipi'iina o matauila fa'amau. O le fa'amoemoe o lenei ta'iala o le fesoasoani lea ia te oe i le filifilia ma le fa'apipi'iina o se vaifofo mo moli i lalo o le kapeneta.

Fa'amanuiaga ole moli a le Kapeneta:

I totonu o umukuka, o moli i lalo o le kapeneta e filifili, ae afai e te filifili e le faʻapipiʻi, o le ae misia le tele o faʻamanuiaga sili. O le a sili atu ona lelei mea uma i lau umukuka pe afai e tele atu le malamalama. I le faʻaaogaina o lenei faʻamalamalamaga, e mafai foi ona e faʻafeiloaʻi ma fiafia lau umukuka.

E fa'amalamalamaina vaega nei:

O moli nei e fa'aopoopo le taula'i atu i luga ole galuega ma fa'amanino le fa'amalama pito i tua a'o fa'amamafa le moli i luga. Ina ia mautinoa e sa'o au tipi ma fua, e tatau ona iai sau moli sa'o pe a tipi fualaau faisua, fuaina o mea e fai, ma faitau fua o falaoa. O le sipuniti ma le sipuni tele e mautinoa lava e le fa'afefiloi ona e le mafai ona e iloa po o le a le fa'apuupuuga ona e mana'omia le tele o le malamalama. O le fa'aopoopoina o moli o le kapoti i lau umukuka o le a maua ai le fa'amalamalamaga fa'aopoopo i so'o se taimi e te mana'omia ai.

Ua aveesea ata lafoia:

O moli i luga o le ulu e mafai ona na'o se vaega o ata lafoia na faia e kapoti puipui pito i luga. I le faaopoopo atu i le pito i luga o puipui puipui e lafo ai se ata lafoia, e mafai e lou ulu ona poloka le moli mai luga, lafo se ata lafoia i luga o le puipui. O moli i lalo o le kapeneta e faʻaopoopoina ai se isi faʻapogai o le moli i mea e te manaʻomia, lea o le a sili atu ona faigata ona poloka. O au tapenaga mea'ai ma galuega kuka o le a faigofie ona va'aia i moli i lalo o le kapeneta.

Tuuina atu se umukuka faʻalelei ma faʻaleleia le siosiomaga:

O moli i lalo o lau kapoti e mafai ona faia se eseesega tele i foliga ma lagona o lau umukuka. O lo latou mafanafana ma le lalelei e faʻapipiʻi ai se potu. A oo mai i moli i totonu o se potu, o nisi taimi e manaʻomia le i ai o sina malamalama ae le tele naua moli. O moli i luga o le ulu e mafai ona avea ma puna susulu o le malamalama e tusa lava po o le a le pogisa, o nisi taimi e le manaʻomia ai.

O le fetuutuuna'i e tu'uina atu e nei filifiliga e sili atu ona taua. O le aafiaga e talitutusa ma se moli o le po i totonu o le potumoe o se tamaititi. O lena malamalama e lava ma totoe e faamafanafana ai le tamaitiiti ma ala ai i le po ae e le lava e faamalamalamaina ai le potu atoa pe ala ai foi. I lalo o le kapeneta, o fasi moli e talitutusa lava ona e matua susulu e iloa ai mea o loʻo e faia poʻo le mea e te alu i ai ae le lava le malamalama e fafagu ai lou fale atoa. I le faaopoopo atu i le fatuina o se siosiomaga mafanafana, e lelei foi mo le fatuina o se lagona alofa e aunoa ma le na o le faʻapupulaina o moli i luga. O Abright o se tasi o kamupani fa'atuatuaina & fa'atau oloa fa'amalama moli.

E le gata i lea, o moli i lalo o le kapeneta e mafai ona avea ma se filifiliga sili pe afai e iai sau faʻaaliga matagofie poʻo se isi mea manaia umukuka. Faʻailoga na foliga faʻatasi ma moli faʻapitoa ina ia mafai ona e faamemelo i ai e tusa lava po o le a le isi ituaiga moli o loʻo i totonu o le potu.

Molī e fa'aitiitia le malosi nai lo moli i luga a'e:

Talu ai o moli i lalo o le kapeneta e sili atu le malosi nai lo moli umukuka muamua, o se auala sili lea e faʻaitiitia ai au pili eletise. E le mana'omia le ki o moli ta'i ta'i tasi i totonu o le umukuka e iloa ai mea o lo'o e faia pe a iai sau moli i lalo o le kapeneta. O le kiina o moli pupula o le umukuka atonu e le mana'omia pe afai e na'o se ipu vai pe eli i totonu o le atigi pusa lapisi.

newsimg4

Faʻamautinoaina se faʻalelei matua-i-nofoaga:

O e fuafua e nofo i le fale a o e matua? I totonu o fale tuai, o moli i lalo o le kapeneta e faʻaleleia ai le saogalemu. O moli i totonu o le umukuka e taua tele i le faʻaitiitia o le lamatiaga o faʻalavelave umukuka. Layered moli o se auala aoga e puipuia ai nei faalavelave. E faʻapea foʻi ma le faʻaumatiaina o le pupula, o moli nei e malu i mata o tagata matutua.

Le oona:

E le gata i le umi, o moli LED e le o iai le mercury poʻo isi vailaʻau oona. E taua le mafaufau i lenei mea pe afai o loʻo e faʻapipiʻi i lalo o moli o le kapoti i totonu o le umukuka ona e te le manaʻo e faʻafuaseʻi ona afaina meaʻai ma meaʻai.

Ituaiga o moli i lalo o le Kapeneta:

Va'ai i ituaiga eseese o matauila o lo'o avanoa pe a uma ona e filifili pe fai DIY pe fa'a faigaluega se tagata tomai faapitoa e fai le uaea faigata. Ae e te leʻi filifili po o fea e faʻatau, e tatau ona e mafaufau i mea lelei ma le le lelei o ia mea taʻitasi.

Fa'ailoga ta'ita'i i lalo o moli a le Kapeneta:

O moli fa'amama o se mea lelei e sui i "mea fa'apipi'i" i lalo o kapoti pe a e le mana'o pe mana'omia. Pe a sa'o le fa'apipi'iina o fa'ailoga o le LED, e tau le iloa atu - e na'o le moli pe a ki.

E sili le fa'aogaina o moli fa'a-LED e fai ma moli si'o talu ai e tau le malamalama nai lo isi moli. A'o le'i teufaafaigaluega i matauila, ia mautinoa e te iloa le moli e te mana'omia.

Tulaga lelei:

  • Leai, E mafai ona faʻapipiʻi pito i tua, o lea e leai ni mea mate, ma e maua ai le malamalama.
  • A maeʻa faʻapipiʻi, e toetoe lava a le mafai ona iloa.
  • O lo'o avanoa avanoa e le vai.
  • I lalo o le kapeneta moli e masani ona taugofie nai lo isi ituaiga.
  • E mafai ona e fa'amoemoe e umi se taimi.
  • O lona fa'apipi'iina o le pa'u ma le la'au e fa'afaigofie ai galuega fa'akomepiuta.

Le lelei:

  • Fa'alagolago i ou mana'oga po'o fa'aoga, e mana'omia le tele o le malamalama e maua mai.
  • Atonu e tatau ona e totogia faaopoopo pe a mana'omia se pese ma se tioata.
  • Atonu e mana'omia se sapalai eletise faaopoopo.
  • I lalo o moli o le kapeneta e sili atu ona mumu nai lo isi.

Mea fa'alili:

O moli i lalo o kapoti faʻatasi ma mea faʻapipiʻi fluorescent o se filifiliga masani. O le faʻaaogaina o le tele o faʻamanuiaga o moli e aunoa ma le manaʻomia o se mea e sili ona manaia e avea ai i latou ma mea sili ona lelei i le ogatotonu o le auala.

Tulaga lelei:

  • O le fa'afeso'ota'i o le a fa'asolo atili ai le moli.
  • Halogens ma xenons e sili atu le mafanafana nai lo matauila.
  • Filifiliga mo le fa'apipi'i i totonu ma fa'amalo.
  • Pe a faatusatusa i isi ituaiga moli i lalo o le kapeneta, e sili atu le susulu o lenei.

Le lelei:

  • E mafai ona taugata.

Xenon Fixtures:

Ona o lona fa'ailoga lanu atoatoa (CRI), o xenon fa'apipi'i o se tasi o mea tuai i lalo o le kapeneta fa'amalama tekonolosi.

O fata maamora ma maamora e oso a'e i le malamalama mama ma paepae Xenon. Ae ui i lea, e taua le matauina e mafai ona matua vevela. E le fautuaina mo puna malamalama o aso uma ona o lo latou vevela tele. Aua nei fa'afeso'ota'i moli xenon ma fugala'au fou, mea'ai liusuavai, po'o fualaau 'aina.

Tulaga lelei:

  • O se ki e 3-ala e pulea le galuega maualuga-maualalo-off.
  • E mafai ona feso'ota'i pe fa'apipi'i i totonu.
  • Fa'aitiitiga fetu'una'i.
  • E maualalo tau fa'apipi'i ile amataga. E latalata ile 100 CRI.

Le lelei:

  • O le malosi e faʻaaogaina i se aofaiga tele.
  • Fa'aosoina o le maualuga o le vevela.

Moli Puck:

Faatasi ai ma moli puck, o le a lagolagoina oe i au tupe teufaafaigaluega. O le foliga puck hockey latou te faaigoa ai. O se tasi o filifiliga sili ona lauiloa mo moli i lalo o le kapeneta.

Fa'alagolago ile mea e te mana'o iai ma le mea e fa'aoga ai, e mafai ona fa'aola moli puck ile LED, halogen, po'o le xenon bulbs. O le mea lea, e taua tele le faʻamautinoa o fea e te manaʻomia e faʻaogaina ai moli ma pe o a ou manaʻoga patino. Halogen ma xenon bulbs e mafai ona i ai se CRI e toetoe lava 100, o lea afai e taua ia oe le mama lanu, o nei matauila o se filifiliga lelei.

Fa'alagolago i le fa'ata'ita'iga, o moli puck e mafai ona fa'aola i le ma'a pe fa'apipi'i. Afai e te le o fuafua e nofo i totonu o le fale mo se taimi umi, o le teu faʻafaigaluegaina o le tele o tupe i moli faʻamalosi e filifili. O i latou o lo'o mautotogi o latou fale po'o ē e le mana'o e fa'atautaia uaea o le a latou maua se filifiliga sili.

Tulaga lelei:

  • E faigofie ona fa'apipi'i fa'ama'a fa'ama'a fa'amalama o lo'o maua.
  • Ia mautinoa o loʻo taulaʻi le malamalama.
  • Tau taugofie.
  • Fa'aitiitiga fetu'una'i.
  • O se oloa tumau.

Le lelei:

  • I nisi o talosaga, atonu e le talafeagai ona o latou li'o o le malamalama nai lo le moli.
  • A fa'aogaina ma matauila halogen, e mafai ona matua vevela.

Mafaufauga Mulimuli:

O lau kapoti umukuka o le mea muamua lea e tatau ona e mafaufau i ai pe a filifili i lalo o moli kapeneta. E te mana'o e fetaui lau kapoti umukuka i lena tulaga pe afai e te mana'o i moli i lalo o le kapeneta e fa'ailoa ai ou foliga matagofie. O le ave o lau mamanu umukuka i se tulaga fou e faigofie ma a matou kapoti aulelei ma umi.


Taimi meli: Nov-24-2022